BIOVARME

Hvad er biovarme?

Biovarme er effektiv og miljørigtig opvarmning af både bolig og brugsvand ved hjælp af biobrændsel – typisk ved afbrænding af træpiller i et træpillefyr. Men man kan også vælge at fyre med træ.

Princippet er lige så enkelt som i en almindelige brændeovn: Der fyres brændsel i en kedel, som derefter afgiver varme. Men i stedet for at lade varmen løbe ukontrolleret ud i et enkelt rum kobles et træpillefyr direkte på husets centralvarmesystem og kan dermed levere både varme og varmt forbrugsvand.

Forbrænding af biobrændsel i et træpillefyr godkendt af Energistyrelsen er særdeles energieffektivt. Derfor er der mange penge at spare på kort tid, hvis man investerer i et træpillefyr. Især hvis ens nuværende løsning er en brændekedel eller et oliefyr fra sidste årtusinde. Samtidig vil man kunne mindske sit udslip af CO2 betydeligt. Som tommelfingerregel siger man, at et biovarmeanlægs tilbagebetalingstid er 3 – 6 år.

Læs mere om hvordan du kan energirenovere din bolig med et træpillefyr og biobrændsel her

Vil du vide mere om dine muligheder for at spare penge og reducere dit CO2-udslip med biovarme, så kontakt din lokale VE-installatør. Du finder din nærmeste VE-installatør ved at klikke her

2012 - Medlemsblad

Facebook