Hvem kan få biovarme?

Hvem kan få biovarme?

Biovarme er ideelt til landejendomme, der ligger uden for fjernvarme- og naturgasnettet og derfor bliver opvarmet med oliefyr eller el. Her vil et skifte til biovarme hurtigt tjene sig ind. Et alternativ til biovarme for denne type boliger er en varmepumpe. Denne type løsning kræver dog, at boligen er velisoleret. Er den ikke det, er biovarme en bedre løsning, da biovarme kræver en mindre investering. Omvendt kræver en varmepumpe ikke påfyldning og rengøring.

Et almindeligt træpillefyr fylder ikke mere end et ældre oliefyr. Ofte vil man kunne placere træpillefyret samme sted, som det tidligere oliefyr stod. Man skal desuden være opmærksom på, at man har brug for lagerplads til træpillerne. Tidligere skulle man selv fylde brændsel på sit fyr manuelt. Men det behøver man ikke længere.

Chefkonsulent Søren Rise fra TEKNIQ siger: ”I dag har langt de fleste anlæg en automatisk fyringsfunktion. Det betyder, at man ikke længere behøver fyre manuelt men blot skal indstille den ønskede temperatur – så sørger anlægget for resten. Afhængigt af hvilken type brændsel man fyrer med og dens kvalitet, skal man dog med mellemrum rengøre anlægget.

Din lokale VE-installatør kan hjælpe dig med at afgøre, om biovarme eller en varmepumpe vil være den bedste løsning for dig. Du finder din nærmeste VE-installatør ved at klikke her

2012 - Medlemsblad

Facebook