SOLCELLER

Hvad er solceller?

Overfladen på en solcelle består af silicium, som omdanner lys til strøm. Silicium er så følsomt, at et solcelleanlæg også producerer strøm på en overskyet dag – men solcellerne producerer selvfølgelig mere strøm på en skyfri dag. Hvor mange solceller man har brug for, afhænger af husstandens forbrug og behov.

For at du kan bruge energien fra solcellerne i din bolig, skal du have en inverter, som konverterer solcellernes jævnstrøm til brugbar vekselstrøm. Der er stor forskel på inverteres effektivitet. De bedste konvertere kan have et konverteringstab helt ned omkring de 2 %. Det kan med andre ord godt betale sig at investere lidt ekstra i en effektiv inverter. Inverteren kan placeres inde i huset, i et bryggers eller et andet køligt sted og fylder ikke ret meget.

Den elektricitet, som solcellerne producerer, skal bruges her og nu – den kan ikke oplagres. I de perioder af dagen, hvor et anlæg producerer mere strøm, end husstanden bruger, bliver den overskydende elektricitet sendt videre og solgt til det kollektive elnet. Solceller producerer med andre ikke kun billig miljøvenlig energi til husstanden – solceller giver også mulighed for at tjene penge på den overskydende strøm.

Læs mere om fordelene ved at have et solcelleanlæg her

En anden attraktiv mulighed for at anvende den overskydende strøm er at kombinere solceller med en varmepumpe. Den overskydende strøm bruges til at drive varmepumpen, som forsyner boligen med varme. Med denne kombination reducerer man husstandens energiforbrug til nær nul.
Din lokale VE-installatør kan fortælle dig meget mere om dine muligheder for at spare penge og mindske husstandens udledning af CO2. Du finder din nærmeste VE-installatør ved at klikke her

2012 - Medlemsblad

Facebook