Solvarme

Hvad er solvarme?

Et solvarmeanlæg består af en solfanger, der på forsiden er dækket af glas, og som er placeret på et tag. Når solens stråler opvarmer solfangeren, opvarmes samtidig en række rør med vand. Det varme vand føres direkte ned i boligens centralvarmeanlæg og kan derfra udnyttes til både varme og brugsvand.

Alternativt føres det varme vand ned i en varmtvandsbeholder eller lagertank. Her er der installeret en temperaturmåler, som sikrer, at der konstant er varmt vand i beholderen. Med en varmtvandsbeholder eller lagertank kan varmen lagres, så man også har glæde af sit solfangeranlæg de dage, hvor solen ikke skinner.

Solvarmeanlæg kan bruges til alle former for boliger, men er mest effektive om sommeren. Solvarme kan ikke fungere som den eneste varmekilde til en bolig. Derfor anvendes solvarme typisk som supplement til opvarmningen i boliger med elvarme eller oliefyr og giver mulighed for helt at slukke for disse energikilder i sommerhalvåret.

Læs mere om besparelserne ved solvarmeanlæg her

Din lokale VE-installatør kan fortælle meget mere om mulighederne for at spare både penge og udledning af CO2 med en solvarmeløsning. Du finder din nærmeste VE-installatør ved at klikke her

2012 - Medlemsblad

Facebook