VARMEPUMPE

Hvad er en varmepumpe?

Varmepumper leverer energi til både helårs- og fritidsboliger og er en optimal løsning til boliger uden for fjernvarmenetværkets forsyningsområde.

Varmepumper findes i tre forskellige varianter.

Jordvarmepumper producerer varme ved at ”trække” varme ud af jorden gennem nedgravede jordslanger fyldt med frostsikret vand. Jordvarmepumper har den højeste virkningsgrad og kræver typisk en investering på 150.000 – 200.000 kr.

Luft-til-vand-varmepumper trækker varme ud af udeluften og hæver temperaturen ved hjælp af en kompressor, der opvarmer vandet boligens centralvarmeanlæg. Investeringen i en luft-til-vand-varmepumpe ligger typisk på omkring 70.000 – 120.000 kr.

Luft-til-luft-varmepumper suger energi ud af udeluften og omdanner luftens energi til varme, som sendes videre ind i boligen. Luft-til-luft-varmepumper kan afgive varme om vinteren og kulde om sommeren og er primært velegnet til mindre boliger eller fritidshuse, herunder at holde huset frostfrit om vinteren. En luft-til-luft løsning koster typisk 16.000 – 25.000 kr.

Fælles for alle tre løsninger er, at de leverer billig og miljørigtig varme til din bolig.

Din lokale VE-installatør kan hjælpe dig med at vælge den optimale varmepumpe samt med at vurdere din mulige besparelse på energiforbruget. Du finder din nærmeste VE-installatør ved at klikke her

2012 - Medlemsblad

Facebook