Hvem kan få en varmepumpe?

Hvem kan få en varmepumpe?

Generelt er varmepumper et effektiv alternativ til boliger, der ikke er tilknyttet fjernvarmenettet. Men især boliger, der opvarmes med el eller et oliefyr fra forrige årtusinde, får en væsentligt billigere og langt mere miljøvenlig energiløsning ved at udskifte oliefyret med en varmepumpe. Varmepumper fylder desuden langt mindre end et oliefyr – de nyeste pumper er så små, at de kan hænges på væggen, hvor de ikke fylder mere end et lille køleskab..

For at få det størst mulige udbytte af en investering i en varmepumpe skal boligen være velisoleret. Chefkonsulent i TEKNIQ, Søren Rise, uddyber: ”Det betyder ikke, at boligen skal være hermetisk lukket, men er der tale om et gammelt hus med meget ringe isolering, er det nødvendigt at isolere først, hvis varmepumpen skal have tilstrækkelig effekt. Desuden er det vigtigt, at varmepumpen er dimensioneret rigtigt i forhold til huset. Eller risikerer man, at varmepumpen ikke kan varme huset ordentligt op.”

Din lokale VE-installatør kan hjælpe dig med at vurdere gevinsten ved at skifte oliefyret ud med en varmepumpe. Du finder din nærmeste VE-installatør ved at klikke her

2012 - Medlemsblad

Facebook