Hvilken løsning skal jeg vælge?

Hvilken løsning skal jeg vælge?

Der findes en varmepumpe til ethvert behov og enhver bolig. Men uanset hvilken løsning man vælger, bør man altid vælge en varmepumpe, som er godkendt af Energistyrelsen.

Luft-til-luft-pumper er optimale for fritidshuse, mindre huse eller som supplement til elvarme. Moderne varmepumper har desuden en otte-graders funktion, så man kan sænke temperaturen i inaktive perioder – eller sikre sig at et fritidshus holdes frostfrit. Man skal typisk regne med en investering på16.000- 25.000 kr.

Luft-til-vand-pumper er et ideelt alternativ til et oliefyr og giver mulighed for miljørigtig og billig opvarmning af bolig og brugsvand. Man skal typiske regne med en investering i størrelsesordenen 70.000-120.000 kr.

Jordvarmepumper producerer den største mængde energi. Og modsat luftpumper påvirkes en jordvarmepumpe ikke synderligt af frostgrader, fordi energien hentes under jorden, hvor temperaturen er mere stabil. Da jordvarmepumper kræver en relativt omfattende nedgravning af lodrette eller vandrette jordslanger, ses denne løsning oftest i forbindelse med nybyggeri. Prisen for en løsning med jordvarmepumpe kan variere meget, men ligger typisk i intervallet 100.00-200.000 kr.

Din lokale VE-installatør kan hjælpe dig med at vælge den rigtige løsning i forhold til dine behov og muligheder. Du finder din nærmeste VE-installatør ved at klikke her

2012 - Medlemsblad

Facebook