Luft til luft varmepumpe

Luftvarmepumpe

Luft varmepumpe - Gevinst i fritidshuset

Har du et fritidshus? Så vinder du meget på en luft-til-luftvarmepumpe.

Pumpen udnytter solvarme til opvarmning af boliger. Typisk vil en luftvarmeinstallation være billigere end en jordvarmeinstallation, fordi der ikke skal jordvarmeslanger i jorden. Til gengæld vil det i kolde vintre kræve en del energi at hente den nødvendige energi ud af luften.

Derfor er en luft-til-luft-varmepumpe særdeles velegnet i fritidshuse, som du typisk bruger i sommerhalvåret. I de fleste sommerhuse giver det god økonomi at erstatte elvarmepanelerne med en luftvarmepumpe af luft-til-lufttypen.

Energistyrelsen har lavet en god artikel omhandlende varmepumper generelt, herunder luft-til-luftvarmepumper: se mere her

En luft-til-luftvarmepumpe består af to dele. En del som monteres uden for huset, og en del som monteres inden i huset. Yderdelen henter varme fra luften udenfor, hæver ved hjælp af en kompressor temperaturen, og blæser den varme luft ind i rummet gennem en blæser.

Også til helårsbeboelse
Der findes en anden form for luftvarmepumpe: Luft til vand. Den giver mening i helårsbeboelse. Du kan slutte den til et bestående centralvarmesystem med radiatorer og varmtvandsanlæg.

En luft-til-vandvarmepumpe er det oplagte valg i forbindelse med ombygning af et bestående hus eller udskiftning af oliefyr. Med en luft-til-vandvarmepumpe slipper du for at grave haven op. En lille plads på bagsiden af dit hus rækker. Når du placerer din luft/vandvarmepumpe, skal du huske at tage hensyn til din nabo. Så sørg for ikke at placere luft/vandvarmepumpens udedel lige op ad hans terrasse. Luft/vandvarmepumper støjer ikke meget i dag, men inden for 5 meter kan du godt høre dem.

Din lokale VE-installatør kan fortælle meget mere om mulighederne for at spare både penge og udledning af CO2 med en luftvarmepumpe-løsning. Du finder din nærmeste VE-installatør ved at klikke her

2012 - Medlemsblad

Facebook