Vi hjælper dig med at finde
en VE-godkendt installatør
når du skal have en hybrid varmepumpe

Find installatør Spørgsmål & svar Tilskudsmuligheder

Hybrid varmepumpe

Kunne du godt tænke dig en klimavenlig opvarmningsform, samtidig med at du stadig benytter dig af enten et gas- eller oliefyr? Ser man på klassiske opvarmningsformer som netop olie- og gasfyr, er der her ikke tale om hverken energieffektive eller klimarigtige løsninger, og derfor har man i dag fundet en løsning, der kan mindske fyrets skadelige virkninger.

Denne løsning kaldes for en hybrid varmepumpe, hvor varmepumpen, som du kender den, kombineres med det traditionelle fyr. Det betyder, at du kan få glæde af de mange fordele forbundet med både varmepumpen og fyret – samtidig med at du er med til at gøre en forskel for klimaet.

Hvad er en hybrid varmepumpe?

Kort sagt er en hybrid varmepumpe, også kaldet hybrid opvarmning, en kombination mellem typisk en luft til vand varmepumpe og som oftest et gasfyr. Det kan dog også kombineres med eksempelvis olie- eller træpillefyr. En hybrid varmepumpe består således af en varmepumpe kombineret med en anden varmekilde. Og idet der her er tale om en luft til vand varmepumpe, får du således en varmepumpe, der både opvarmer bolig og brugsvand.


Typisk vil hybrid varmepumpen stå for omkring 80-90% af varmeproduktionen, mens gasfyret står for at levere den resterende del i de koldeste dage på året. Denne fordeling opnås gennem en automatisk styring, som sikrer, at den højest mulige effektivitet opnås. Derfor vil gasfyret oftest også komme i brug, når det er koldest, eller hvis der er behov for at blive produceret meget varmt brugsvand. Den store fordel her er, at selve fyret ikke går i gang med at supplere hybrid varmepumpen med varme, før det er meget koldt udenfor.

Hvorfor vælge en hybrid varmepumpe?

Ligesom ved de andre former for varmepumper får du med hybrid opvarmning via en hybrid varmepumpe også en yderst energivenlig og effektiv opvarmningsløsning. En hybrid varmepumpe benytter sig nemlig primært af energi fra omgivelserne til at producere varme, hvorfor du med en hybrid varmepumpe får et energianlæg, der har en meget lille CO2-udledning, samtidig med at du får muligheden for at kombinere forskellige energiformer med hinanden.


Dertil kommer også, at hybrid opvarmning via en hybrid varmepumpe kan give dig store økonomiske besparelser på din varmeregning. Ligeledes er en hybrid varmepumpe også en forholdsvis billig løsning, der hurtigt har tjent sig selv ind igen.


En hybrid varmepumpe er det oplagte valg til dig, der søger en totalløsning, og som stadig ønsker at få glæde af fyrets varmeproduktion. Hvor en luft til vand varmepumpe og jordvarmepumpe både bruges til opvarmning af bolig og brugsvand, kan en luft til luft varmepumpe både opvarme og nedkøle boligen efter behov – den store forskel på varmepumperne er, at til forskel fra de øvrige energianlæg, så får du med en hybrid varmepumpe således stadig fordelene forbundet med enten olie-, gas- eller træpillefyr.

Hybrid varmepumpe pris

En hybrid varmepumpe vil typisk være billigere end en total luft/vand varmepumpe alt afhængig af både mærke og størrelse på varmepumpen. Dertil kommer også, om det er muligt at genbruge det eksisterende fyr i din bolig, eller om der er behov for montering af nyt.


Hos VE-installatør har du mulighed for at finde en VE-installatør i dit lokalområde, som kan rådgive dig omkring varmepumper og dine muligheder for hybrid opvarmning. Du skal blot benytte dig af søgefunktionen på siden.

Du bør altid vælge en installatør, der er omfattet af en garantiordning. På den måde sikrer du dig bedst som forbruger.

Alle VE-installatører er medlemmer af TEKNIQ Arbejdsgiverne og dermed omfattet af TEKNIQs garantiordning. Det betyder blandt andet, at du har mulighed for at klage over udført arbejde til Ankenævnet for Tekniske Installationer. Får du helt eller delvist medhold i din klage, men kan den indklagede installatør ikke efterleve ankenævnets afgørelse, dækker TEKNIQs Garantiordning op til 150.000 kr. inkl. moms.

0 km.

50 km.

300 km.

Vælg teknologi herunder
varmepumper205
solceller31
solvarme11
biomassefyr9
varmepumpe0
Flere teknologier