Vi hjælper dig med at finde
en VE-godkendt installatør
når du skal have en luft til luft varmepumpe

Find installatør Spørgsmål & svar Tilskudsmuligheder

Luft til luft varmepumpe

Kunne du godt tænke dig at supplere din nuværende opvarmningsform med en luft til luft varmepumpe, og vil du gerne vide meget mere om fordelene ved denne type varmekilde? Så kan du med fordel læse med herunder, hvor vi gør dig meget klogere på luft til luft varmepumper. Vi besvarer blandt andet spørgsmål som: ”hvad er en luft til luft varmepumpe?”, og ”hvordan virker en varmepumpe luft til luft?”.

En af de helt store fordele ved at skifte til en varmepumpe er, at du herved får en langt mere energi- og miljøvenlig løsning end ved traditionelle opvarmningsformer. Ligeledes får du også mulighed for at opnå store økonomiske besparelser i forbindelse med både energi- og varmeforbruget i din bolig. Så hvis du gerne vil være med til at gøre noget godt for miljøet og gå forrest i grøn omstilling, bør du få monteret en varmepumpe i din bolig.

Hvad er en luft til luft varmepumpe?

En luft til luft varmepumpe er en varmekilde, der konverterer varmen fra udeluften til varme, som så blæses ind i din bolig. Det betyder også, at her er tale om et oplagt supplement til traditionel el-varme. Det smarte ved en luft til luft varmepumpe er, at den ikke kun kan bruges til at opvarme boligen om vinteren, men at den også kan fungere som aircondition til de varme sommerdage. Denne type varmepumpe vil derfor være et rigtig godt valg til sommerhuse.


Luft til luft varmepumpen har en meget høj virkningsgrad, hvilket især gør den til en effektiv og både energi- og varmevenlig løsning. Som udgangspunkt vil en luft til luft varmepumpe skabe omkring 4 kWh varme for hver kWh el, der anvendes til generering af varme. Denne type varmepumpe er nem at installere, billig i drift og giver dig samtidig også et rigtig godt indeklima i boligen.


Luft til luft varmepumpen er ideel til dig, der ønsker en mere simpel løsning. Dog skal du være opmærksom på, at der ved en luft til luft varmepumpe er behov for supplerende varme til boligen og til produktion af varmt brugsvand, da denne type varmepumpe kun genererer varme til boligen og ikke til dit brugsvand. Er du i stedet interesseret i en totalløsning, bør du vælge en luft til vand varmepumpe , hybridvarme eller jordvarme .

Hvordan virker en varmepumpe luft til luft?

Så hvordan virker en varmepumpe luft til luft helt konkret? Jo, en luft til luft varmepumpe består af en udedel, der minder meget om en ventilator i både form og funktion. Den sørger nemlig for at suge energien ud af udeluften for derefter at omdanne luftens energi til varme. Den dannede varme sendes så ind i boligen via varmepumpens indedel, som er placeret indenfor og forbundet med udedelen via rør gennem ydervæggen.


Hele processen med at suge energi ud af udeluften og omdanne dette til varme til boligen kan også vendes om, så der i stedet produceres kold luft, og luft til luft varmepumpen derved kan bruges som aircondition i stedet. På den måde får du med en luft til luft varmepumpe en løsning, der kan bruges året rundt.

Hvilke fordele er der ved en varmepumpe luft til luft?

Ved at investere i en luft til luft varmepumpe er der mange fordele at hente. En af de største fordele er de besparelser, du har mulighed for at opnå. Blandt andet er her tale om en langt mere energieffektiv varmekilde end direkte el-varme, hvilket gør en luft til luft varmepumpe til en rigtig god løsning til dig, der ønsker at spare penge på din varmeregning og dit el-forbrug. Dertil kommer også, at en luft til luft varmepumpe ikke kun er god for din økonomi, men også for miljøet.


Varmepumpen benytter sig nemlig af den energi, der allerede findes i udeluften, hvorfor her er tale om en løsning baseret på vedvarende energi. Det betyder blandt andet også, at en luft til luft varmepumpe har et langt lavere CO2-udslip, der næsten halveres til forskel fra traditionelle opvarmningsformer. En luft til luft varmepumpe giver også et bedre indeklima, da den sørger for en god cirkulation af både varme og luft.

Luft til luft varmepumpe pris

Luft til luft varmepumpe prisen er en del billigere end en luft til vand varmepumpe, men den endelige pris afhænger naturligvis af både mærke og størrelse på varmepumpen. Investeringen har forholdsvis hurtigt tjent sig selv hjem igen i forhold til de besparelser, du opnår. Du har ved installation af luft til luft varmepumpe mulighed for at benytte håndværkerfradraget (Bolligjobordning).


Skulle du have spørgsmål til hvordan eller ønske hjælp hertil, er dette også noget, en VE-installatør kan hjælpe med. Her på siden har du mulighed for at finde en VE-installatør til din opgave – du skal blot benytte dig af vores søgefunktion, og så finder du en i dit lokalområde.

Du bør altid vælge en installatør, der er omfattet af en garantiordning. På den måde sikrer du dig bedst som forbruger.

Alle VE-installatører er medlemmer af TEKNIQ Arbejdsgiverne og dermed omfattet af TEKNIQs garantiordning. Det betyder blandt andet, at du har mulighed for at klage over udført arbejde til Ankenævnet for Tekniske Installationer. Får du helt eller delvist medhold i din klage, men kan den indklagede installatør ikke efterleve ankenævnets afgørelse, dækker TEKNIQs Garantiordning op til 150.000 kr. inkl. moms.

0 km.

50 km.

300 km.

Vælg teknologi herunder
varmepumper205
solceller31
solvarme11
biomassefyr9
varmepumpe0
Flere teknologier