Find installatør Spørgsmål & svar Tilskudsmuligheder
En typisk husejer kan få 21.000-28.000 kr. i tilskud fra staten
ved at skifte til en af de mest energieffektive varmepumper på markedet
Det er muligt at søge tilskud til installation af bl.a. varmepumpe, der erstatter oliefyr, gasfyr eller biomassefyr eller elvarme.
Puljen åbner igen i slutning af marts 2021.
Energistyrelsen anbefaler, at man benytter en VE-godkendt virksomhed til at installere sin varmepumpe.
Det er faktisk ret nemt at indhente tilbud eller få beregnet en pris på f.eks. varmepumper, solceller, solvarme eller biomassefyr.
Har du spørgsmål, så se mere under “
Energistyrelsens tilsagn om tilskud indeholder bl.a. vilkår for tilskuddet og beskrivelse af hvordan du får dit tilskud udbetalt
Ansøg herVE-installatøren hjælper med at finde den helt rigtige løsning til din bygning
Find VE-godkendt installatør herIndgå aftale med din installatør. Installation af varmepumpe tager typisk 1-2 dage
Energistyrelsen godkender din ansøgning og udbetaler dit tilskud til din NemKonto.
Du kan downloade og anvende følgende skema til projektregnskab til Energistyrelsen:Arbejdet er omfattet af TEKNIQs Garantiordning
Installatøren lever op til de kommende krav for tilskud
Installatører i hele landet
Energistyrelsen anbefaler VE-godkendte installatører
Du bør altid vælge en installatør, der er omfattet af en garantiordning. På den måde sikrer du dig bedst som forbruger.
Alle VE-installatører er medlemmer af TEKNIQ Arbejdsgiverne og dermed omfattet af TEKNIQs garantiordning. Det betyder blandt andet, at du har mulighed for at klage over udført arbejde til Ankenævnet for Tekniske Installationer. Får du helt eller delvist medhold i din klage, men kan den indklagede installatør ikke efterleve ankenævnets afgørelse, dækker TEKNIQs Garantiordning op til 150.000 kr. inkl. moms.
VE-godkendelsesordningen er den officielle danske ordning for installatører og montører af små vedvarende energi-anlæg. Ordningen omfatter varmepumper, solceller, solevarme og biomassefyr og administreres af Energistyrelsen.
VE-godkendelsesordningen betyder bl.a., at virksomheden har en særligt uddannet medarbejder, der er dedikeret til at sikre høj kvalitet i virksomhedens arbejde på området, og at virksomheden har et overvåget kvalitetsledelsessystem, der minimerer risikoen for fejl.
Varmepumper leverer energi til både helårs- og fritidsboliger og er en optimal løsning til i mange bygninger.
Varmepumper findes i fire forskellige varianter:
Luft til vand-varmepumper trækker varme ud af udeluften og hæver temperaturen ved hjælp af en kompressor, der opvarmer vandet boligens centralvarmeanlæg.
Jordvarmepumper producerer varme ved at ”trække” varme ud af jorden gennem nedgravede jordslanger fyldt med frostsikret vand. Jordvarmepumper har den højeste virkningsgrad.
Hybridvarmepumper kombinerer varmepumpe med fx gasfyr. Varmepumpen typisk for 80-90% af varmeproduktionen, mens gasfyret står for resten.
Luft til luft-varmepumper suger energi ud af udeluften og omdanner den til varme, som sendes videre ind i boligen. Afgiver varme om vinteren og kulde om sommeren.
Fælles for alle tre løsninger er, at de leverer billig og miljørigtig varme til din bolig.
Din lokale VE-installatør kan hjælpe dig med at vælge den optimale varmepumpe samt med at vurdere din mulige besparelse på energiforbruget.
Generelt er varmepumper en meget effektiv opvarmningsform og fungerer godt i både nye og ældre bygninger.
Varmepumper er særligt relevant for bygninger, der ligger uden for fjernvarmeområder, dvs. bygninger der opvarmes med naturgas, fyringsolie, træpiller eller elvarme. I disse bygninger får man en væsentligt billigere og langt mere miljøvenlig energiløsning ved at skifte til en varmepumpe. Varmepumper fylder desuden mindre end et oliefyr og væsentligt mindre end fx et træpillefyr..
Din lokale VE-installatør kan hjælpe dig med at vurdere gevinsten ved at skifte til en varmepumpe.