Viden
Viden

Fordyb dig i verdenen af vedvarende energi

Få mere viden

Hvor ofte skal biomassefyret serviceres?

For at sikre effektiv drift bør du planlægge professionel service mindst én gang om året, især før fyringssæsonen begynder. Mellem de årlige serviceeftersyn er det dog en god idé selv at udføre enkle rengøringsopgaver, såsom fjernelse af aske og snavs i brændkammeret og kontrol af eventuelle advarselslamper. Dette kan gøre, at anlægget fungerer mere stabilt og forlænger perioderne mellem større reparationer.

Læs mere her

Er biomassefyr et godt alternativ til gas?

Ja, biomassefyr kan være et miljøvenligt og omkostningseffektivt alternativ til gas, især for boligejere, der ønsker at reducere CO₂-udledningen og spare på varmeregningen. Biomassefyr, såsom træpillefyr, bruger fornybare ressourcer og kan være en stabil og effektiv varmeløsning i de fleste boliger.

Hvilke typer biobrændsel findes der?

Biobrændsel dækker over flere typer, såsom træpiller, brænde, flis, og træbriketter, som bruges i forskellige biomassefyr. Træpiller er komprimeret savsmuld og træspåner, der ofte benyttes i træpillefyr, mens brænde og flis bruges i større anlæg som fastbrændselsfyr og masseovne. Valget af biobrændsel afhænger af fyrtypen og dine individuelle behov.

Kan jeg få tilskud til biomassefyr og træpillefyr?

I Danmark er der i øjeblikket begrænsede muligheder for at få tilskud til biomassefyr, herunder træpillefyr, da statslige tilskudsordninger primært fokuserer på andre energikilder som varmepumper og solvarmeanlæg. Tidligere kunne der opnås tilskud gennem håndværkerfradraget, men efter dets afskaffelse i 2022 er mulighederne reduceret.

Hvad koster et træpillefyr?

Prisen på et træpillefyr kan variere afhængigt af størrelse, mærke og installation. For et komplet træpillefyr til en standardbolig ligger prisen ofte mellem 30.000 og 60.000 kr., eksklusiv installation. Selvom et træpillefyr kan være en større investering, er det ofte billigere i drift end fossile brændstoffer og kan derfor betale sig over tid. Kontakt din nærmeste VE-Installatør inden for biomassefyr og få et uforpligtende overslag.

Hvad er en VE-Installatør?

En VE-installatør er en el- eller vvs-installatør, som er specialuddannet og godkendt af Energistyrelsen indenfor vedvarende energi (VE) på ét eller flere af følgende områder: Varmepumper, solceller, solvarme og biovarme.

En VE-installatør er en fagmand, der er specialist i forhold til valg af løsning, dimensionering, hensyn til evt. udbygningsmuligheder samt nye tekniske muligheder og eventuelle nye lovkrav, herunder Bygningsreglementet.

Energistyrelsen anbefaler forbrugere at anvende en VE-godkendt virksomhed til at installere vedvarende energianlæg. Læs mere her.

Kan jeg få energitilskud til installation af solvarme?

For private boligejere er der i øjeblikket ikke specifikke tilskudsordninger til individuelle solvarmeanlæg via de nationale puljer som Varmepumpepuljen eller Energirenoveringspuljen.

Kan jeg få energitilskud til installation af solceller?

Nej, det er ikke muligt at få tilskud fra Energistyrelsens pulje til at installere solceller på din bygning.

Kan jeg få tilskud til at installere varmepumpe i mit sommerhus?

Det er krav, at dit sommerhus har helårsstatus, hvis du skal kunne få tilskud til at installere varmepumpe. De øvrige betingelser for tilskud til varmepumpe gælder også for varmepumper i sommerhuse med helårsstatus.

Du kan IKKE få tilskud til at installere varmepumpe i sommerhuse uden helårsstatus.

Hvordan søger jeg tilsagn om energitilskud?

Du søger tilsagn om energitilskud på statens-tilskudspuljer.dk.

Bemærk, du skal søge om tilskuddet FØR indhentning/accept af tilbud. Du kan altså IKKE få tilskud, hvis varmepumpen allerede er installeret, ligesom der ikke må være indgået en bindende aftale om installationen.

For at få tilskud fra Energistyrelsen udbetalt efter installation af en varmepumpe, er der en række oplysninger, som skal sendes retur til Energistyrelsen. Her er en gennemgang af kravene samt en skabelon, som kan udfyldes og sendes retur til Energistyrelsen i forbindelse med ansøgning om tilskud.

Hvilke varmepumper kan jeg få tilskud til?

Du kan få energitilskud til installation af enten en luft til vand-varmepumpe eller en jordvarmepumpe. Det er desuden et krav, at varmepumpen skal være energimærket A++ eller A+++ ved 55 ºC.

Der gives IKKE energitilskud til luft til luft-varmepumper.

Hvilke krav er der til varmepumpen, hvis den skal udløse tilskud?

Følgende er krav, hvis du skal have tilskud:

  • Varmepumpen er eldrevet
  • At der er tale om en luft/vand varmepumpe eller jordvarme
  • At varmepumpen leverer rumvarme via et vandbåret radiatoranlæg eller gulvvarme
  • At varmepumpen leverer varmt brugsvand i en varmtvandsbeholder
  • At selve varmepumpen er energimærket A++ eller A+++ ved en temperatur på 55 ºC. Find mere information om energimærkningen hos Energistyrelsen på Sparenergi.dk.
  • At energimærket er opnået for varmepumpen alene. Der er ikke særskilte krav til hvilket energimærke varmtvandsbeholderen skal have

Din VE-installatør hjælper dig med at sikre, at alle kravene er overholdt.

Hvor mange penge kan jeg få i tilskud?

En typisk husejer kan få mellem 14.000 og 19.000 kr. i tilskud ved at skifte til en af de mest energieffektive varmepumper på markedet. Det præcise beløb afhænger af hvor stor din bygning er og hvilken varmepumpe der installeres.

Du kan lave en overslagsberegning på, hvor stort dit tilskud kan blive ved hjælp af Energistyrelsens tilskudsberegner her.

Hvem kan få tilskud?

Du kan få tilskud, hvis din bolig ligger i et område, der ikke er udlagt til forsyning med fjernvarme, og hvis din bolig opvarmes med oliefyr, gasfyr eller biomassefyr (fx. træpillefyr).

Bemærk, du skal søge om tilskuddet FØR indhentning af tilbud. Du kan altså IKKE få tilskud, hvis varmepumpen allerede er installeret, ligesom der ikke må være indgået en bindende aftale om installationen.

Hvordan får jeg hjælp til min ansøgning?

Hvis ikke, du finder svar på dine spørgsmål på denne side, kan du kontakte Energistyrelsen på bygningspuljen@ens.dk eller tlf. nr. 51674305.

Telefontiden er kl. 9.30 – 15.00 mandag-torsdag og kl. 9.30 – 14.00 fredag.

Hvorfor skal jeg vælge en VE-Installatør?

At vælge en VE-Installatør giver dig flere fordele, når du investerer i vedvarende energiløsninger som solceller, solvarme eller varmepumper. VE-Installatører er certificerede og godkendte fagfolk, som har den nødvendige ekspertise og erfaring til at sikre, at installationen bliver udført korrekt og effektivt. Deres arbejde er omfattet af TEKNIQs Garantiordning, hvilket giver dig ekstra tryghed som forbruger. Det betyder, at du kan få op til 150.000 kr. i erstatning, hvis arbejdet ikke udføres korrekt. 

Derudover kan du få adgang til relevante tilskud og økonomisk støtte, når du vælger en VE-Installatør, hvilket gør det mere økonomisk fordelagtigt at skifte til en grøn energiløsning. VE-Installatører arbejder også efter højeste standarder for kvalitet og sikkerhed, hvilket sikrer, at du får den bedste løsning, der lever op til gældende lovgivning og standarder.

Læs mere her

Hvad betyder TEKNIQs Garantiordning for mig?

TEKNIQs Garantiordning betyder, at du som forbruger får en ekstra sikkerhed, når du vælger en VE-installatør, der er medlem af TEKNIQ. Garantiordningen sikrer, at du er dækket, hvis der skulle opstå problemer med den udførte installation eller servicearbejde. Hvis installatøren ikke opfylder aftalte betingelser, eller der er fejl i arbejdet, kan du få hjælp gennem ordningen, som kan føre til en løsning eller kompensation på op til 150.000 kr.

Det giver dig tryghed i dit valg af installatør, da du ved, at du har en instans, der kan gribe ind, hvis der opstår problemer. Dette er især vigtigt, når det gælder installation af vedvarende energiløsninger, hvor korrekt installation er afgørende for systemets effektivitet og levetid.

Hvad er VE-Godkendelsesordningen?

VE-Godkendelsesordningen er en officiel ordning, der certificerer virksomheder, som arbejder med installation og vedligeholdelse af vedvarende energiløsninger som solceller, solvarme, varmepumper og andre relaterede teknologier. Ordningen er oprettet for at sikre, at installatørerne overholder de nødvendige tekniske og lovgivningsmæssige krav, og at de har den nødvendige viden og erfaring til at levere pålidelige og effektive løsninger.

For at blive godkendt skal virksomheden opfylde specifikke krav fra Energistyrelsen, være medlem af TEKNIQ og være en del af TEKNIQs garantiordning. Det betyder, at forbrugere, der vælger en VE-godkendt installatør, kan være sikre på, at arbejdet bliver udført korrekt og i overensstemmelse med gældende standarder, hvilket giver tryghed i både installation og eventuel service. 

Hvem henvender VE sig til?

VE (Vedvarende Energi) henvender sig primært til både private forbrugere – men også virksomheder – der ønsker at investere i eller opgradere til vedvarende energiløsninger som solceller, solvarme, varmepumper og andre teknologier.

VE er dog også relevant for installatører og montører, der arbejder med eller ønsker at specialisere sig i vedvarende energiløsninger. VE-Installatør-programmet, der er en del af TEKNIQ, henvender sig til installatørvirksomheder, der opfylder kravene for at blive godkendt til at arbejde med vedvarende energi, og hjælper dem med at opnå den nødvendige viden, godkendelser og netværk.

Hvem er VE støttet af?

VE (Vedvarende Energi) er støttet af flere organisationer og myndigheder i Danmark, herunder Energistyrelsen, som spiller en central rolle i at fremme den grønne omstilling og støtte installation af vedvarende energiløsninger.

VE-Installatørerne er desuden en del af TEKNIQ, som er en brancheorganisation for installatører og montører, der arbejder med vedvarende energiteknologier. TEKNIQ arbejder på at sikre ordentlige standarder og kvalitet i installationerne, samt at medlemmerne er opdaterede med de nyeste teknologier og regler, hvilket giver forbrugerne en tryghed i at vælge en godkendt VE-Installatør.

Hvad koster et solvarmeanlæg?

Når du vælger at investere i et solvarmeanlæg, handler det i første omgang om at vurdere, om det skal være et anlæg, der udelukkende opvarmer brugsvand eller også opvarmer boligen. Et anlæg til opvarmning af brugsvand er typisk en del billigere end et anlæg til både brugsvand og bolig. Så det vil kræve en beregning og vurdering af, hvad der er den bedste løsning for dig.

Hvis du skal af med dit gamle oliefyr, kan du med fordel vælge at kombinere dit solvarmeanlæg med en varmepumpe for at få en helt igennem energieffektiv og miljøvenlig løsning.

En VE-installatør vil kunne hjælpe dig med både at vælge den rette løsning til dit behov og den rette dimensionering af anlægget. Skulle du have yderligere spørgsmål til solvarme, kan du her på siden søge efter en VE-Installatør i dit lokalområde.

Hvem kan få solvarme?

Alle har mulighed for at få solvarme, så længe du blot har plads til et solvarmeanlæg på enten husets tag eller et stykke jord på din grund. Der kan dog være lokale regler for, hvad du må sætte på dit tag eller på din grund, så det er en god ide at undersøge med din kommune, om der er særlige krav, du skal være opmærksom på.

Den optimale placering af et solfangeranlæg vil være i sydvendt retning med en hældning på mellem 30 og 60 grader, men du vil også kunne opnå besparelser ved at placere anlægget enten øst- eller vestvendt.

Vælger du en solvarmeløsning med enten varmtvandsbeholder eller lagertank, skal der naturligvis også være plads til denne. Beholderen skal kunne rumme cirka 75 liter vand per m2 solfanger på taget, hvorfor dette er vigtigt at tage med i overvejelserne i forhold til placering. Som tommelfingerregel skal der være 1-2 m2 solfanger per person i husstanden.

Kan jeg få tilskud til solcelleanlæg?

Svaret er nej. På nuværende tidspunkt omfatter energitilskuddet fra staten ikke solceller og solcelleanlæg.  

Du kan være heldig at få tilskud fra dit energiselskab. Der er nemlig en del energiselskaber, der tilbyder energitilskud til energirenoveringer. Hvor meget du i så fald kan få i tilskud, afhænger af, hvor stor din energimæssige besparelse er.  

Hvordan skal solceller placeres?

Placeringen af dit solcelleanlæg har stor betydning for, hvor godt det udnytter solens stråler. Solcellerne bør placeres i et område, der modtager direkte sollys det meste af dagen. Den ideelle placering er en placering uden skygge fra træer, bygninger eller andre forhindringer. 

Det er almindeligt anerkendt, at den optimale placering af solceller er på en bygnings sydvendte tag. Det skyldes, at solen står på sydhimlen i dagtimerne, så solcellerne vil være direkte udsat for sollys. Vinklen på solens stråler aftager også, efterhånden som dagen skrider frem, så ved at placere solcellerne på et sydvendt tag maksimeres deres eksponering for sollys. 

Der er dog undtagelser fra denne regel. Hvis en bygning f.eks. har mange øst-vestvendte vinduer, kan det være mere fornuftigt at placere solcellerne på disse dele af taget i stedet. Solcellerne kan også placeres på jordmonterede stativer eller andre steder, hvor de vil modtage direkte sollys. I sidste ende er det er op til den enkelte installatør at beslutte, hvor solcellerne skal placeres, baseret på de specifikke omstændigheder på installationsstedet. 

Hvor længe holder solceller?

Solceller er bygget til at holde i lang tid. De fleste solceller har en garanti på 25 år, og de holder typisk endnu længere end det. Nogle solceller har været kendt for at holde i 40 år eller mere. 

Solceller er fremstillet af halvledermaterialer, som f.eks. silicium, der er designet til at modstå elementerne og holde i mange år. Solceller kan dog nedbrydes med tiden på grund af vejret, affald og andre faktorer. F.eks. kan solceller blive beskadiget af hagl, kraftig vind, kraftigt snefald og andre ekstreme vejrforhold. Affald, f.eks. fugleklatter, snavs og støv, kan også forkorte levetiden for dine solceller. Det er derfor vigtigt at holde dine solcellepaneler rene, så de fortsat kan producere elektricitet effektivt. 

Hvis du passer godt på dine solceller, bør de kunne holde i mange år. Med den rette vedligeholdelse kan dine solpaneler fortsætte med at producere ren, vedvarende energi til dit hjem eller din virksomhed i årtier fremover. 

Hvor mange solceller må man sætte op?

Der er som udgangspunkt ingen begrænsninger i forhold til, hvor mange solceller du må sætte op. Du kan derfor installere så mange solceller, du vil. Der er dog nogle forholdsregler og ekstra omkostninger, der skal tages i betragtning, hvis man opsætter mere end 50 kW solcelleanlæg. Men i sidste ende kan du installere så mange solceller, som du har brug for, for at generere den strøm, du ønsker.

Hvor mange solceller skal jeg bruge?

Hvor mange solceller, du skal bruge, afhænger blandt andet af din husstands forbrug og behov. Det betyder, at jo højere et strømforbrug du har, jo flere solceller har du brug for. 

For at kunne bestemme hvor mange solceller du har brug for, skal du først beregne dit hus’ energiforbrug. Dette kan gøres ved at se på dine tidligere elregninger. Når du har et overslag over dit energiforbrug, kan du derefter beregne det antal solceller, der er nødvendigt for at kompensere for dette forbrug. 

Husk, at det nødvendige antal solceller også afhænger af cellernes effektivitet. Så hvis du ønsker et mere præcist skøn, kan du rådføre dig med en solcelleekspert. 

Hvad koster solceller og solcelleanlæg?

Der findes forskellige størrelser af solcelleanlæg, og det er derfor svært at være præcis omkring prisen på solceller. Prisen på et solcelleanlæg afhænger nemlig af størrelsen.  

Alligevel er den generelle tendens klar: Solcelleanlæg bliver mere overkommelige for hvert år, hvilket gør dem til en smart investering for dem, der ønsker at spare penge på deres elregninger.    

Den vigtigste faktor, der afgør prisen, er dit behov for kWh. Jo flere kWh, du har brug for, jo højere vil prisen for dit solcelleanlæg være.

Hvor meget kan man spare med solceller?

vor meget du kan spare med solceller, afhænger af nogle få faktorer, herunder størrelsen af dit system, mængden af sollys, som det modtager, og effektiviteten af selve solcellerne. Men som en generel tommelfingerregel kan du forvente at spare omkring 10-15 % på dine elregninger med et installeret solcelleanlæg. 

Du vil kunne mærke en forskel på din elregning, lige så snart du har fået solcelleanlægget monteret.  

Hvor meget strøm producerer solceller?

Solceller i Danmark producerer elektricitet svarende til den effekt, som anlægget har. Det betyder, at et solcelleanlæg på 300 Watt vil producere 300 kWh om året. Den mængde strøm, som en solcelle producerer, kan dog variere afhængigt af placering og vejrforhold. F.eks. vil en solcelle i Danmark producere mere elektricitet om sommeren end om vinteren, fordi der er mere sollys. 

Jo mere lys, jo mere energi kan solceller optage og omdanne til el. Det betyder naturligvis også, at dine solceller producerer mest strøm i dagtimerne. Men bare rolig. Du kommer ikke til at mangle strøm. Dine solceller vil nemlig producere meget mere strøm, end du selv kan forbruge.  

Den elektricitet, som solceller producerer, skal bruges med det samme, da det ikke kan oplagres, medmindre du også investerer i et batterianlæg. Det betyder også, at hvis anlægget producerer mere strøm, end du har behov for, så bliver den overskydende elektricitet sendt videre og solgt til det kollektive el-net. 

Er der lovpligtigt service på varmepumper?

Svaret på dette spørgsmål er både ja og nej.

Om det er lovpligtigt at foretage eftersyn af din varmepumpe, afhænger af hvilken pumpe du har. Du er forpligtet til at få foretaget et certificeret eftersyn af din varmepumpe, hvis den indeholder mere end 1 kg kølemiddel.

De fleste luft til vand varmepumper og jordvarmepumper indeholder mere end 1 kg kølemiddel, og det er derfor lovpligtigt at få foretaget service på disse hvert år. Med andre ord: Der er et årligt lovpligtigt serviceeftersyn på disse typer varmepumper.

Mange luft til luft varmepumper indeholder derimod mindre end 1 kg kølemiddel, og der er derfor ikke tale om et lovpligtigt serviceeftersyn af disse. Det anbefales dog at få foretaget service på varmepumpen i hvert fald hvert 2. år.

Hvad omfatter service af varmepumper?

Typisk vil et varmepumpeservice omfatte en grundig inspektion af enheden samt en rengøring af de mest udsatte komponenter. Teknikeren vil f.eks. også kontrollere niveauerne af kølemiddel og olie og sikre sig, at alt fungerer korrekt, så din varmepumpe yder det optimale.

Typisk omfatter service af varmepumper:

  • Lovpligtig kontrol af varmepumpens kølemiddel
  • Kontrol og rengøring af vigtige komponenter
  • Kontrol af varmepumpens ydelse

Læs mere her

Hvorfor foretage service på varmepumper?

Ved at servicere din varmepumpe regelmæssigt kan du forlænge dens levetid og sikre, at den fortsat kører effektivt, så du sparer penge på dine energiregninger. Et serviceeftersyn vil også hjælpe med at identificere eventuelle problemer, så de kan blive udbedret, før de forårsager skade. Service er derfor en vigtig del af at eje en varmepumpe og noget, du ikke bør forsømme, hvis du vil have mest muligt ud af din investering.

Læs mere her

Hvor meget kan jeg spare med en varmepumpe?

Hvor meget du kan spare med en varmepumpe afhænger af flere faktorer, såsom din boligs isolering, husets størrelse, og hvilken type opvarmning du har i forvejen. En varmepumpe kan ofte reducere varmeudgifterne med 30-60 % sammenlignet med traditionelle varmekilder som olie- eller gasfyr. Jo højere din tidligere varmeudgift har været, desto større vil din besparelse typisk være. Udover lavere varmeudgifter bidrager varmepumper også til en mere bæredygtig energiløsning, som kan reducere dit CO₂-aftryk betragteligt. Kontakt din nærmeste VE-Installatør for at høre mere.

Varmepumpe støj – hvor meget larmer en varmepumpe?

Moderne varmepumper er designet til at være så støjsvage som muligt, men støjniveauet kan variere afhængigt af varmepumpens type, model og placering. Typisk har en luft-til-vand eller luft-til-luft varmepumpe et støjniveau på omkring 40-55 decibel, hvilket kan sammenlignes med en almindelig samtale eller baggrundsstøj i et stille rum. Placeringen af varmepumpen er vigtig for at reducere støjgener, især i forhold til vinduer og naboer. Ved korrekt installation og placering er en varmepumpe normalt ikke noget, man bemærker i hverdagen.

Varmepumpepuljen – hvordan får jeg tilskud?

For at få tilskud fra varmepumpepuljen skal du søge, når ansøgningsrunden er åben. Varmepumpepuljen er en støtteordning fra Energistyrelsen, som hjælper husejere med at udskifte deres gamle olie- eller gasfyr med en energieffektiv varmepumpe. Ansøgningen foregår online, og det er vigtigt at have al nødvendig dokumentation klar, fx oplysninger om din nuværende varmekilde. Puljen åbner typisk én til flere gange om året, og tilskuddet tildeles efter først-til-mølle-princippet.

Læs mere om tilskud her

Hvordan virker en varmepumpe?

En varmepumpe fungerer ved at udnytte energien i luften, jorden eller vandet omkring din bolig til at producere varme. Den henter varme fra en ekstern kilde og omdanner den til energi, der kan opvarme dit hjem og dit brugsvand. Afhængigt af typen – luft-til-luft, luft-til-vand eller jordvarme – fungerer varmepumpen ved hjælp af et kølemiddel og en kompressor, som skaber varmeenergi. Resultatet er en energieffektiv løsning, der kan reducere dit varmeforbrug og dine energiomkostninger markant.

Læs mere her

Hvad koster en varmepumpe?

Prisen på en varmepumpe afhænger af flere faktorer, såsom størrelsen på din bolig, hvilken type varmepumpe du vælger, og installationens kompleksitet. Generelt kan du forvente, at prisen på en luft-til-luft varmepumpe ligger mellem 15.000 og 30.000 kr., mens en luft-til-vand eller jordvarme varmepumpe kan koste mellem 50.000 og 100.000 kr. eller mere.

Udover selve varmepumpen skal du også tage højde for omkostninger til installation, som kan variere. Det er en god idé at få tilbud fra flere VE-godkendte installatører for at få en præcis pris baseret på dine behov og boligforhold. Husk, at der også kan være mulighed for tilskud og støtteordninger, som kan hjælpe med at reducere omkostningerne. Find din nærmeste VE-Installatør for at få et tilbud.

Hvem kan få en varmepumpe?

Varmepumper er særlig relevant for bygninger, der befinder sig uden for fjernvarmeområdet. Altså bygninger, der opvarmes med enten naturgas, fyringsolie, træpiller eller elvarme. Her er en varmepumpe en væsentlig billigere og langt mere klimavenlig energiløsning. I helårsboliger har du ved at skifte fra en af de traditionelle opvarmningsformer ofte mulighed for at få tilskud til varmepumpen.

Vores VE-installatører står klar til at hjælpe dig med at søge om tilskud til varmepumpe i forbindelse med montering heraf. Hvis en af vores installatører også skal hjælpe dig med at finde den bedste varmepumpe til dig og din bolig, er du velkommen til at benytte vores søgefunktion og finde den rette installatør i dit nærområde.

Kan jeg få tilskud til varmepumpe?

Svaret er ganske simpelt: Ja, du kan godt få tilskud til varmepumper. Og der er endda et hav af forskellige muligheder, du kan gøre brug af for på den ene eller anden måde blive hjulpet til at få en varmepumpe. Det betyder, at du kan få tilskud på 17.000 kr. til din luft/vand varmepumpe og 27.000 kr. i tilskud til din jordvarmepumpe.

Det kan dog være en jungle at finde rundt i alle mulighederne for at få tilskud til varmepumper. De fleste kender til bygningspuljen, hvor man bl.a. kan søge energitilskud ved skift til varmepumpe. Men der er efterhånden en del forskellige muligheder, man kan gøre brug af, hvis man ønsker at søge om tilskud til en varmepumpe. Du kan læse meget mere her.

Hvad er en hybrid varmepumpe?

En hybrid varmepumpe kombinerer en luft-til-vand varmepumpe med en traditionel gas- eller olievarmer. Denne løsning er ideel, hvis du ønsker at udnytte en varmepumpes energieffektivitet, men samtidig har behov for en backup-varmekilde på kolde vinterdage. Hybrid varmepumpen skifter automatisk mellem varmepumpen og den fossile varmekilde alt efter, hvilken der er mest økonomisk.

Læs mere her

Hvad er en vand til vand varmepumpe?

Vand-til-vand varmepumpen fungerer på samme måde som jord-til-vand varmepumpen, men i stedet for at hente varme fra jorden, henter den varme fra en nærliggende sø, dam eller brøndvand. Denne type varmepumpe er derfor ideel, hvis du har adgang til en naturlig vandkilde tæt på din bolig.

Hvad er en jord-til-vand varmepumpe?

Jord-til-vand varmepumpen er en mere avanceret løsning, hvor varmen hentes fra jorden gennem slanger, der er nedgravet i jorden. Denne type varmepumpe er særligt velegnet til større bygninger eller nybyggeri, da den kræver en stor installation med et nedgravet rørsystem.

Læs mere her

Hvad er en luft til vand varmepumpe?

Luft-til-vand varmepumpen fungerer ved at hente varme fra udeluften og bruge den til at opvarme vand, som derefter kan bruges til at varme dit hjem via radiatorer eller gulvvarme. Denne type varmepumpe er ideel til både opvarmning af boligen og til at forsyne boligen med varmt brugsvand.

Læs mere her

Hvad er en luft til luft varmepumpe?

Luft-til-luft varmepumpen er en af de mest populære og økonomiske løsninger på markedet. Denne type varmepumpe henter varme fra udeluften og overfører den til indeluften. Luft-til-luft varmepumper fungerer både som opvarmning om vinteren og som aircondition om sommeren, hvilket gør dem meget alsidige.

Læs mere her

Hvad står VE for?

VE står for vedvarende energi. Det refererer til energikilder, der naturligt fornyes og ikke løber tør, som f.eks. sol, vind, vand og biomasse. VE-teknologier er centrale i overgangen til mere bæredygtige og klimavenlige energiløsninger, da de reducerer afhængigheden af fossile brændstoffer og mindsker CO2-udledningen.

Hvad kan VE-Installatør hjælpe mig med?

VE-Installatør kan hjælpe dig med installation, service og vedligeholdelse af teknologier inden for vedvarende energi (VE), såsom solceller, solvarme, varmepumper og andre bæredygtige energiløsninger. VE-Installatør sikrer, at installationen bliver udført korrekt og i overensstemmelse med gældende lovgivning og standarder.

Derudover kan de rådgive om, hvordan du bedst kan udnytte vedvarende energi i dit hjem eller din virksomhed, samt hjælpe med at finde mulige tilskud og økonomiske løsninger. Ved at vælge en VE-Installatør får du en professionel og godkendt partner, som kan sikre høj kvalitet og pålidelighed i dit energisystem.

Er jeg dækket, hvis jeg vælger en VE-Installatør?

Hvis du vælger en VE-Installatør, er du godt dækket. VE-Installatør er nemlig en del af TEKNIQ og arbejder efter strenge krav og standarder for installation af vedvarende energiløsninger. Installatøren skal være godkendt af Energistyrelsen og medlem af TEKNIQ, hvilket betyder, at de er omfattet af TEKNIQs garantiordning.

Dette giver dig som forbruger ekstra tryghed, da du har garanti for, at arbejdet udføres professionelt og i overensstemmelse med lovgivningen. Du kan derfor være sikker på, at installationen bliver udført korrekt, og at du får rådgivning om de bedste løsninger for dit behov. Sker det – imod forventning - at der er fejl og mangler ved installationen, kan du få op til 150.000 kr. i erstatning.

Kan jeg få tilskud, når jeg vælger en VE-Installatør?

Ja, du kan muligvis få tilskud, når du vælger en VE-Installatør. VE-Installatører er godkendte fagfolk, som er specialiserede i at installere vedvarende energiløsninger som solvarme, solceller, og varmepumper.

Når du vælger en VE-Installatør, der er godkendt af Energistyrelsen og medlem af TEKNIQ, kan du få adgang til tilskud og støtteordninger, der er målrettet grønne energiløsninger. Dette kan gøre installationen økonomisk mere attraktiv og hjælpe dig med at reducere de oprindelige udgifter. Det er en god idé at spørge din VE-Installatør om de aktuelle tilskud og muligheder, der findes på markedet.

Derfor skal du vælge en VE-Installatør

Garanti

Garanti

Arbejdet er omfattet af TEKNIQ's Garantiordning

Tilskud

Tilskud

Installatøren lever op til kravene for tilskud

Landsdækkende

Landsdækkende

Installatører og montører i hele landet

VE-Godkendt

VE-Godkendt

Alle installatører er medlem af VE-godkendelsesordningen