Find installatør Spørgsmål & svar Tilskudsmuligheder
Arbejdet er omfattet af TEKNIQs Garantiordning
Alle VE-installatører er medlem af VE-godkendelsesordningen
Installatøren lever op til kravene for tilskud
Installatører i hele landet
Biomassefyr er effektiv og miljørigtig opvarmning af både bolig og brugsvand ved hjælp af biobrændsel – typisk ved afbrænding af træpiller i et træpillefyr. Men man kan også vælge at fyre med træ.
Princippet er lige så enkelt som i en almindelig brændeovn: Der fyres brændsel i en kedel, som derefter afgiver varme. Men i stedet for at lade varmen løbe ukontrolleret ud i et enkelt rum kobles et træpillefyr direkte på husets centralvarmesystem og kan dermed levere både varme og varmt forbrugsvand.
Forbrænding af biobrændsel i et træpillefyr godkendt af Energistyrelsen er særdeles energieffektivt. Derfor er der mange penge at spare på kort tid, hvis man investerer i et træpillefyr. Især hvis ens nuværende løsning er en brændekedel eller et oliefyr fra sidste årtusinde.
Vil du vide mere om dine muligheder for at spare penge og reducere dit CO2-udslip med biovarme, så kontakt din lokale VE-installatør.
Et biomassefyr kan være ideel til landejendomme, der ligger uden for fjernvarme- og naturgasnettet og derfor bliver opvarmet med oliefyr eller el. Her vil et skifte til biovarme hurtigt tjene sig ind. Et alternativ til biovarme for denne type boliger er en varmepumpe. Denne type løsning kræver dog, at boligen er velisoleret. Er den ikke det, er biovarme en bedre løsning, da biovarme kræver en mindre investering. Omvendt kræver en varmepumpe ikke påfyldning og rengøring.
Et almindeligt træpillefyr fylder ikke mere end et ældre oliefyr. Ofte vil man kunne placere træpillefyret samme sted, som det tidligere oliefyr stod. Man skal desuden være opmærksom på, at man har brug for lagerplads til træpillerne. Tidligere skulle man selv fylde brændsel på sit fyr manuelt. Men det behøver man ikke længere.
I dag har langt de fleste anlæg en automatisk fyringsfunktion. Det betyder, at man ikke længere behøver fyre manuelt, men blot skal indstille den ønskede temperatur – så sørger anlægget for resten. Afhængigt af hvilken type brændsel man fyrer med og dens kvalitet, skal man dog med mellemrum rengøre anlægget.
Din lokale VE-installatør kan hjælpe dig med at afgøre, om biovarme eller en varmepumpe vil være den bedste løsning for dig.
Når man investerer i et solvarmeanlæg, skal man først og fremmest afgøre, om man vil have et anlæg, der udelukkende opvarmer boligens brugsvand. Et sådant anlæg koster typisk mellem 20.000 -35.000 kr. plus udgifter til installation.
Vil man have et anlæg, der både leverer varmt brugsvand og varme til hele boligen, skal man regne med en investering i størrelsesordenen 50.000 – 75.000 kr.
Under alle omstændigheder kan et solvarmeanlæg ikke levere varme til hele boligen hele året rundt. Men et effektivt anlæg kan levere helt op til 80 % af en husstands energiforbrug og dermed give mærkbare besparelser. De sidste 20 % kan man vælge at få via boligens nuværende elvarme eller oliefyr. Eller man kan kombinere sit solvarmeanlæg med en varmepumpe eller et træpillefyr og dermed blive 100 % selvforsynende med varme i sin bolig.
Din lokale VE-installatør kan hjælpe dig med både at vælge den rette løsning og den rette dimensionering. Du finder din nærmeste her:
Du bør altid vælge en installatør, der er omfattet af en garantiordning. På den måde sikrer du dig bedst som forbruger.
Alle VE-installatører er medlemmer af TEKNIQ Arbejdsgiverne og dermed omfattet af TEKNIQs garantiordning. Det betyder blandt andet, at du har mulighed for at klage over udført arbejde til Ankenævnet for Tekniske Installationer. Får du helt eller delvist medhold i din klage, men kan den indklagede installatør ikke efterleve ankenævnets afgørelse, dækker TEKNIQs Garantiordning op til 150.000 kr. inkl. moms.