Vi hjælper dig med at finde
en VE-godkendt installatør
til solceller

Find installatør Spørgsmål & svar Tilskudsmuligheder

Hvorfor vælge VE-installatør?

En af de vigtigste fordele ved at vælge en VE-godkendt installatør er, at du er garanteret en installation, der er udført af en virksomhed, der er specialiseret inden for montering og installation af små vedvarende energianlæg – også kaldt VE-anlæg – såsom varmepumper, solceller, solvarme samt træpillefyr. En VE-installatør er desuden medlem af Energistyrelsens VE-godkendelsesordning, som er den statslige ordning, der skal sikre en høj kvalitet i installering af vedvarende energiløsninger.


VE-godkendelsen betyder også, at du er garanteret installation af varmepumper, der lever op til kravene for tilskud. Blandt andet har du som husejer mulighed for tilskud fra staten ved at lade en VE-installatør hjælpe dig med blandt andet at skifte til en af de mest energieffektive varmepumper på markedet.

Arbejdet er omfattet af TEKNIQs Garantiordning

Alle VE-installatører er medlem af VE-godkendelsesordningen

Installatøren lever op til kravene for tilskud

Installatører i hele landet

Hvad er solceller?

Overvejer du at få monteret et solcelleanlæg? Men hvad er solceller egentlig? Hvis du gerne vil blive lidt klogere på præcis, hvad solceller er, og hvilke fordele der er forbundet med denne energiform, så kan du her på siden læse meget mere om solceller, hvor vi blandt andet besvarer spørgsmål som: ”hvad er solceller?”, ”hvad består en solcelle af?”, og ”hvordan virker solceller?”.


Skulle du have yderligere spørgsmål til solceller, og hvilke muligheder du har for solcelleanlæg, kan du benytte dig af søgefunktionen på denne side. Herigennem kan du finde en VE-installatør i dit nærområde, som kan hjælpe dig.

Din lokale VE-installatør kan fortælle dig meget mere om dine muligheder for at spare penge og mindske husstandens udledning af CO2. 

Hvad er solceller helt præcist?

For at besvare spørgsmålet ”hvad er solceller” kan vi starte med at besvare spørgsmålet: ”hvad består en solcelle af?” Solceller har på overfladen et materiale, som har den funktion at omdanne lys til strøm. Et solcelleanlæg vil også kunne producere strøm selv på overskyede dage. Dog vil strømproduktionen være højest på dage med høj sol og skyfri himmel.


Solceller bruges til producere elektricitet fra solens lys, og de aktiveres således af lyset og ikke selve solstrålerne. Herigennem producerer solceller jævnstrøm, som vil kunne bruges som erstatning til dit nuværende strømanlæg. For at du kan få glæde af solcellernes jævnstrøm, skal det omdannes til vekselstrøm, hvilket sker ved hjælp af en såkaldt inverter, som placeres i nærheden af din el-måler.

Så hvad er solceller helt konkret? Jo, solceller er en effektiv og vedvarende kilde til elektricitet, som både er energi-, klima- og økonomivenlig. Med et solcelleanlæg får du derfor mulighed for at opnå store besparelser på både dit elforbrug, ligesom du er med til at gå forrest i den grønne omstilling.
Solceller forveksles ofte med solfangere, fordi de to minder meget om hinanden. Men der er grundlæggende tale om to forskellige løsninger, hvor solceller producerer el, mens solfangere producerer varme.

En godkendt VE-installatør kan hjælpe dig med at finde den helt rigtige placering af dit solcelleanlæg.

Hvilken løsning skal jeg vælge?

Når man investerer i et solvarmeanlæg, skal man først og fremmest afgøre, om man vil have et anlæg, der udelukkende opvarmer boligens brugsvand. Et sådant anlæg koster typisk mellem 20.000 – 35.000 kr. plus udgifter til installation.

Vil man have et anlæg, der både leverer varmt brugsvand og varme til hele boligen, skal man regne med en investering i størrelsesordenen 50.000 – 75.000 kr.

Under alle omstændigheder kan et solvarmeanlæg ikke levere varme til hele boligen hele året rundt. Men et effektivt anlæg kan levere helt op til 80 % af en husstands energiforbrug og dermed give mærkbare besparelser. De sidste 20 % kan man vælge at få via boligens nuværende elvarme eller oliefyr. Eller man kan kombinere sit solvarmeanlæg med en varmepumpe eller et træpillefyr og dermed blive 100 % selvforsynende med varme i sin bolig.

Din lokale VE-installatør kan hjælpe dig med både at vælge den rette løsning og den rette dimensionering. Du finder din nærmeste her:

Hvordan virker solceller?

Forhåbentlig skulle ovenstående afsnit gerne have gjort dig klogere på spørgsmålet: ”hvad er solceller?”, og nu kunne du godt tænke dig at vide, hvordan de virker. Et solcelleanlæg omsætter solens stråling til strøm ved hjælp af solceller, som er placeret inde i de sorte plader, du blandt andet kan se på hustage. Hvor meget af solens energi, der via solcellerne bliver omdannet til strøm, afhænger af dit anlægs ydeevne. Hvor mange solceller, du skal bruge, afhænger blandt andet af din husstands forbrug og behov. Det betyder, at jo højere et strømforbrug du har, jo flere solceller har du brug for.


Den elektricitet, som solceller producerer, skal bruges med det samme, da det ikke kan oplagres, medmindre du også investerer i et batterianlæg. Det betyder også, at hvis anlægget producerer mere strøm, end du har behov for, så bliver den overskydende elektricitet sendt videre og solgt til det kollektive el-net.


Her kan du også vælge at kombinere solceller med en varmepumpe , hvorved du får mulighed for selv at anvende den overskydende strøm. Den overskydende strøm bruges til at drive varmepumpen, så din bolig bliver forsynet med varme. Med denne kombination kan du reducere din husstands energiforbrug betydeligt.

Du bør altid vælge en installatør, der er omfattet af en garantiordning. På den måde sikrer du dig bedst som forbruger.

Alle VE-installatører er medlemmer af TEKNIQ Arbejdsgiverne og dermed omfattet af TEKNIQs garantiordning. Det betyder blandt andet, at du har mulighed for at klage over udført arbejde til Ankenævnet for Tekniske Installationer. Får du helt eller delvist medhold i din klage, men kan den indklagede installatør ikke efterleve ankenævnets afgørelse, dækker TEKNIQs Garantiordning op til 150.000 kr. inkl. moms.

0 km.

50 km.

300 km.

Vælg teknologi herunder
varmepumper211
solceller31
solvarme10
biomassefyr9
varmepumpe3
solcelleanlæg1
Flere teknologier