En VE-installatør er en el- eller vvs-installatør, som er specialuddannet og godkendt af Energistyrelsen indenfor vedvarende energi (VE) på ét eller flere af følgende områder: Varmepumper, solceller, solvarme og biovarme.
En VE-installatør er en fagmand, der er specialist i forhold til valg af løsning, dimensionering, hensyn til evt. udbygningsmuligheder samt nye tekniske muligheder og eventuelle nye lovkrav, herunder Bygningsreglementet.
Energistyrelsen anbefaler forbrugere at anvende en VE-godkendt virksomhed til at installere vedvarende energianlæg.
Undgå fejl og få den mest optimale løsning.
En VE-installatør er specialuddannet i vedvarende energi og godkendt af Energistyrelsen. Det er din garanti for, at installatøren ved, hvad han laver og lever op til kravene om tilskud.
Alle VE-installatører med VE-INSTALLATØR-logo er medlemmer af TEKNIQ Arbejdsgiverne. Det betyder blandt andet, at du som kunde er dækket af TEKNIQs garantiordning og som boligejer dermed har mulighed for at få op til 150.000 kr. i tilfælde af forkert udført arbejde.
Fra 1. april 2021 stiller Energistyrelsen desuden som krav for tilskud, at installatørvirksomheden er VE-godkendt.
Hvis ikke, du finder svar på dine spørgsmål på denne side, kan du kontakte Energistyrelsen på bygningspuljen@ens.dk eller tlf. nr. 51674305.
Telefontiden er kl. 9.30 – 15.00 mandag-torsdag og kl. 9.30 – 14.00 fredag.
Du kan få tilskud, hvis din bolig ligger i et område, der ikke er udlagt til forsyning med fjernvarme, og hvis din bolig opvarmes med oliefyr, gasfyr eller biomassefyr (fx. træpillefyr).
Bemærk, du skal søge om tilskuddet FØR indhentning af tilbud. Du kan altså IKKE få tilskud, hvis varmepumpen allerede er installeret, ligesom der ikke må være indgået en bindende aftale om installationen.
En typisk husejer kan få mellem 14.000 og 19.000 kr. i tilskud ved at skifte til en af de mest energieffektive varmepumper på markedet. Det præcise beløb afhænger af hvor stor din bygning er og hvilken varmepumpe der installeres.
Du kan lave en overslagsberegning på, hvor stort dit tilskud kan blive ved hjælp af Energistyrelsens tilskudsberegner her.
Du kan få energitilskud til installation af enten en luft til vand-varmepumpe eller en jordvarmepumpe. Det er desuden et krav, at varmepumpen skal være energimærket A++ eller A+++ ved 55 ºC.
Der gives IKKE energitilskud til luft til luft-varmepumper.
Det er et krav, at
Din VE-installatør hjælper dig med at sikre, at alle kravene er overholdt.
Du søger tilsagn om energitilskud på statens-tilskudspuljer.dk.
Bemærk, du skal søge om tilskuddet FØR indhentning/accept af tilbud. Du kan altså IKKE få tilskud, hvis varmepumpen allerede er installeret, ligesom der ikke må være indgået en bindende aftale om installationen.
For at få tilskud fra Energistyrelsen udbetalt efter installation af en varmepumpe, er der en række oplysninger, som skal sendes retur til Energistyrelsen. Her er en gennemgang af kravene samt en skabelon, som kan udfyldes og sendes retur til Energistyrelsen i forbindelse med ansøgning om tilskud.
Tilsagn om energitilskud gælder 2 år fra den dag tilsagnet er givet, og til installationen skal stå færdig.
Selve installationen af varmepumpen tager typisk 1-2 dage.
Tilskud til varmepumpe gives kun, hvis bygningen ligger i et område, der ikke er udlagt til fjernvarme.
Du kan se om din bygning ligger i et område udlagt til fjernvarme på www.kort.plandata.dk.
Det er krav, at dit sommerhus har helårsstatus, hvis du skal kunne få tilskud til at installere varmepumpe. De øvrige betingelser for tilskud til varmepumpe gælder også for varmepumper i sommerhuse med helårsstatus.
Du kan IKKE få tilskud til at installere varmepumpe i sommerhuse uden helårsstatus.
Nej, det er ikke muligt at få tilskud fra Energistyrelsens pulje til at installere solceller på din bygning.
Nej, det er ikke muligt at få tilskud fra Energistyrelsens pulje til at installere solvarme på din bygning.
Nej, det er ikke muligt at få tilskud fra Energistyrelsens pulje til at installere biomassekedel i din bygning.
Energistyrelsen skriver på deres hjemmeside, at de kan give afslag på ansøgningen, hvis puljen er opbrugt. Hvis det sker, kan du ansøge igen næste år.
Det betyder, at du skal søge puljen på ny næste år og altså ikke automatisk får overført din ansøgning.