Undgå støj fra din varmepumpe.

Varmepumper giver sjældent anledning til støjproblemer, men det er vigtigt at tage sine forholdsregler for at undgå strid – din VE-installatør hjælper dig

Hvor meget støjer en varmepumpe?

I langt de fleste tilfælde giver varmpumper ikke anledning til problemer med støj.

Du slipper ikke helt for støj, hvis du installerer en luft-til-luft varmepumpe eller en luft-til-vand varmepumpe i din bolig. Men hvor meget varmepumpen vil støje, afhænger i høj grad af, hvilken kvalitet varmepumpen har, og hvor du placerer den og på hvilket underlag.

Det er derfor vigtigt, at du finder en VE-installatør, som kan rådgive dig om varmepumpe og dens placering., så du undgår at genere dig selv og dine naboer unødigt med støj.

Checkliste til inden du går i gang med installation af varmepumpe

Her er et fire ting der er gode at få styr på inden du går i gang med installation af varmepumpe:

  1. Tal med din nabo om dine varmepumpeplaner

Selv om det kun er ved relativt få varmepumper, at støj giver gener hos naboen, er det altid en god idé at tage en snak om varmepumpen og placeringen før arbejdet går i gang. Der kan jo være forhold, som man ikke selv er opmærksomme på.

  • Vælg din varmepumpe i samarbejde med din installatør.

Bygninger er forskellige og opvarmningsbehov varierer. Forhold som isolering, størrelsen på husets radiatorer og udformningen på varmefordelingssystemet har betydning for valget af varmepumpe. Samtidig kan forhold som afstand til naboer og ønsker til æstetik også være afgørende for hvilken varmepumpe, der er den bedste til din bygning

  • Placer din varmepumpe rigtigt

Det er vigtigt, at din varmepumpe ikke giver støjgener hos din nabo. Som tommelfingerregel bør en varmepumpe aldrig placeres i skel. Men nogle varmepumper har et meget lavt støjniveau og kan derfor placeres tæt skel, uden at det medfører støjproblemer. Det er vigtigt, at din installatør hjælper dig med at finde den rigtige placering.

  • Brug en lydvæg hvis nødvendigt

Er du nødsaget til at placere din varmepumpe tæt på skel, bør du måske opsætte en lydvæg, som dæmper lyden. Lydvæggen kan man typiske lade gro til med stedsegrønne planter, som dermed også tjener som en skjuler for varmepumpen.

Hvorfor vælge VE-installatør?

En af de vigtigste fordele ved at vælge en VE-godkendt installatør er, at du er garanteret en installation, der er udført af en virksomhed, der er specialiseret inden for montering og installation af små vedvarende energianlæg – også kaldt VE-anlæg – såsom varmepumper, solceller, solvarme samt træpillefyr. Installationer der er udført af VE-installatører er omfattet en garantiordning, som beskytter dig som forbruger, hvis der skulle opstå problemer. En VE-installatør er desuden medlem af Energistyrelsens VE-godkendelsesordning, som er den statslige ordning, der skal sikre en høj kvalitet i installering af vedvarende energiløsninger.


VE-godkendelsen betyder også, at du er garanteret installation af varmepumper, der lever op til kravene for tilskud. Blandt andet har du som husejer mulighed for tilskud fra staten ved at lade en VE-installatør hjælpe dig med blandt andet at skifte til en af de mest energieffektive varmepumper på markedet.

Arbejdet er omfattet af TEKNIQs Garantiordning

Alle VE-installatører er medlem af VE-godkendelsesordningen

Installatøren lever op til kravene for tilskud

Installatører i hele landet